EgenSajt på mässan Eget Företag Online 8-9 dec 2020

Vi kommer vara med på mässan Eget Företag i Stockholm nu i nästa vecka den 8-9 december. Under dessa 2 dagar kommer vi erbjuda en gratis .se/.nu domän med fria e-postkonton för nya kunder både under mässan och på vår hemsida.

Om du missade att träffa oss på mässan Eget Företag i Malmö, Göteborg och Stockholm tidigare år så ser vi fram emot att träffa dig i online om du har möjlighet att besöka den virtuella mässan!

Se gärna https://egetforetag.se/ för mer information och du kan även hämta ut en fribiljett på denna sida: https://www.egetforetag.se/eget-företag-online/besökare/fribiljett

EgenSajt på mässan Eget Företag i Stockholm 9-11 nov 2017

Vi kommer vara med på mässan Eget Företag i Stockholm nu i nästa vecka den 9-11 november. Under dessa dagar kommer vi erbjuda en gratis .se/.nu domän med fria e-postkonton för nya kunder både under mässan och på vår hemsida.

Om du missade att träffa oss på mässan EgetFöretag i Malmö och Göteborg tidgare i år så ser vi fram emot att träffa dig i Stocholm om du har möjlighet att komma!

Se gärna http://egetforetag.se/ för me information och du kan även hämta ut en fribiljett på denna sida: http://egetforetag.se/sthlm-eget-företag/besökare/fri2017

EgenSajt inför HTTP/2 för alla kunder!

Vi på EgenSajt har infört HTTP/2 för alla kunder sedan någon tid tillbaka! Du kan testa om din sida har HTTP/2 på denna sida: https://tools.keycdn.com/http2-test

HTTP/2 utvecklades utifrån googles SPDY protokoll. HTTP/2 är tänkt att ersätta HTTP 1.1 som blev standarden 1997. Några av fördelarna är:

  • Kompression av HTTP headers
  • HTTP/2 server push
  • Multiplexering och bättre prioritering
  • Bättre stöd för kryptering
  • Endast en TCP-anslutning

De webbläsare som har stöd för HTTP/2 är Edge, Safari, Firefox and Chrome. Endast Chrome stöder okrypterad sida, för de andra krävs ett ssl cert för att HTTP/2 ska fungera.

EgenSajt är med på mässan Eget Företag

Vi har varit med på mässorna Eget Företag i både Malmö och Göteborg den 25:e resp. 27:e april! VI har träffat många nya spännande människor med funderingar på att starta nya företag och realisera nya idéer! Vi har också träffat några av våra kunder vilket har varit mycket roligt! Om du missade oss kan du se oss igen på mässan Eget Företag i Stockholm under 3 hela dagar den 9-11 november 2017. Se egetforetag.se för mer information!

WordPress på EgenSajt med Varnish och PHP 7.0

Du som kund på EgenSajt kan alltid förvänta dig bästa tänkbara prestanda och bästa verktyg för att få alla dina sidor ultrasnabba! Vi vill därför uppmärksamma på att man kan välja php 7.0 och varnish i vår kontrollpanel och vi ska gå igenom vad som skiljer mot vanliga webbhotell.

PHP 7.0

PHP 7.0 är den senaste versionen och du kan se nedan vilken enorm skillnad det är i prestanda mot den tidigare versionen 5.6. EgenSajt stöder versionerna: 5.4, 5.5, 5.6 och 7.0

WordPress-PHP-5.6-vs-HHVM-3.7-vs-PHP-7-1024x571PHP 7.0 är mycket snabbare än tidigare versioner och tester visar att den är 2-3 gånger snabbare än PHP 5.6.

Senaste version av WordPress fungerar mycket bra med PHP 7.0, även om det kan finnas vissa tillägg som kan sluta fungera.

Ändra till PHP 7.0 i kontrollpanelen

Man kan enkelt ändra genom att gå till PHP pooler i kontrollpanelen, se bild

php-poolDu som kund kan ha en eller flera php pool och du väljer antal processer och php version för varje pool. Har du bara en process kan du välja endast en pool, men har du 2 eller fler processer kan du skapa lika många pooler som processer. Sedan kan du fördela dessa pooler till vafri webbplats.

Varnish web cache

Sedan för att göra det ännu roligare kan du enkelt aktivera varnish webb cache i kontrolpanelen genom ett enkelt klick. Varnish är ett cache minne som ligger framför våra lastbalanserade webbservrar och visar bilder och filer direkt ur ett snabbt cache-minne. Detta snabbar upp din sida rejält, du går till Tjänst i din kontrollpanel under den aktuella domänen:

webbinstallningar-varnish

Google + Egensajt = sant

Från och med 1 April 2013 kommer Egensajt Sverige AB att vara Googles nya Hosting partner för lastbalansering och effektiva server lösningar.

Önskar ni mer information runt detta, så ber vi er att maila till oss på google@egensajt.se

Hälsningar

Gänget på Egensajt och Google

 

Nytt år och nya möjligheter!

Innan jag önskar alla ett fortsatt gott nytt år, vill jag gärna reflektera över året som varit. Vi har varit med om en mängd saker och skeenden, de flesta väldigt positiva, men allt sammantaget har detta för oss framåt på ett mycket konkret sätt! EgenSajt var en gång i tiden mitt hobbyprojekt som nu har utvecklats till en av Sverige mest avancerade webbhotell tekniskt sett och som involverar nästan 40 servrar. Men även om vi kommit långt, utvecklar vi ständigt både serverplattform och kundcentret med hemsida, så vi har mängder med olika saker på gång, inkl. en helt ny kontrollpanel integrerad med det nuvarande kundcentret. Det kommer även finnas autoinstallerare för de vanligaste applikationerna, WordPress, Joomla osv. Vi har redan förbättrat administration av domäners epost och dns-administration och gjort det mer lättanvänt.

Förutom den positiva tekniska utvecklingen, har vi under året flyttat till större och trevligare lokaler i Sisjö industriområde, Göteborg, eftersom vi numera har fler kunder och omsätter runt 20% mer än tidigare år, vilket vi tycker är mycket roligt! Vi säljer också mer domäner än någonsin och beräknar att fortsätta öka våra marknadsandelar under 2013!

Några av våra ledord inför 2013 är:

  • Tillväxt
  • Lättanvändhet och enkelhet för våra kunder
  • Förbättrad serverteknik

Så fortsatt Gott Nytt År önskar vi på EgenSajt!

Daniel Eriksson, grundare