Adobe släpper ytterligare säkerhetsuppdateringar för Flash

Om du inte redan gjort det är det hög tid kolla av din dator och se till alla Flash, Acrobat Reader och inte minst Oracles Java version är uppdaterad och har senast versionen av alla programmen. 

Adobe släpper ännu en panikuppdatering – IDG.se

Adobe släppte i går ännu en säkerhetsuppdatering för Flash som täpper till tre allvarliga säkerhetshål i Flash. Det är andra gången denna månad och fjärde gången i år företaget släpper en panikuppdatering för Flash.

De senaste säkerhetshålen utnyttjas redan aktivt enligt Adobe med attacker mot framförallt Firefox. Genom att lura användare att klicka på en länk som går till en skadlig Flash-fil kan hackare ta kontroll över användarens datorer.

– Adobe är medvetet om aktiva attacker mot dessa säkerhetshål. Vissa attacker riktar sig specifikt mot användare som kör Firefox, skriver Adobe i en säkerhetsbulletin.

Adobe har dragits med stora säkerhetsproblem de senaste månaderna. Både Flash och Reader har uppdaterats flertalet gånger den senaste tiden. Även Oracles Java har varit i blåsväder den senaste tiden.