Mobilplånbok med Mastercard på väg i Sverige.

Molntjänster som grunden för det mobila internet med appar och smart telefoner har hittils saknat bra betalningslösningar men med mastercards mobila plånbok för smarttelefoner och NFC tekniken för närbetalningar som IDG skrivit om tidigare skulle en sömnlös lösning nu kunna fungerar i Sverige där mobilen då blir plånboken.  

Mastercard testar sin mobilplånbok i Sverige – IDG.se

Mastercard plockar med sin tjänst för betalning via mobilen, Paypass, till Sverige. Den svenska marknaden blir ett testland när tjänsten nu lanseras globalt.

– Vi får förstås vara lite stolta från vår sida. Vi ansvarar för åtta länder i Norden och Baltikum och har blivit utsedda att pilotbetatesta Paypass Wallet. Det är ett tecken på att vi har en mogen marknad och en kundkrets som är redo att ta till sig ny teknik och e-handel, säger Mats Taraldsson, chef för Mastercards affärsutveckling i Norden och Baltikum.

Användarna ska kunna koppla sina betalkort, oavsett leverantör, till Paypass-plånboken för att kunna använda den vid traditionell näthandel, e-handel via mobilen men också mobilbetalningar i butik via nfc-teknik.

Till Paypass-projektet har man lyckats locka två svenska storbanker: SEB Kort och Swedbank. Därefter ska man fortsätta med att locka till sig handlare att testa tjänsten.

– Vi siktar på stora aktörer, som de största e-handlarna och viktiga och stora betalväxlar, säger Mats Taraldsson.

Enligt honom kan e-handlare kunna säkra fler köp på nätet när det blir enklare för köpare att genomföra betalningar.

– I stället för att knappa in kortnummer och annan information för att genomföra ett köp ska man kunna genomföra det med ett knapptryck. Det är bra för handlarna, men naturligtvis även för oss om vi får upp volymerna för genomförda transaktioner här i Sverige, säger Mats Taraldsson.

I stället ska det ersättas med en personlig inloggning, som används i mobilen eller via datorn hemma.