ÅÄÖ-domän på EgenSajt

aoa_1En sak du kan använda .se-domännamnsrabatten till är att lägga upp ett ytterligare domännamn med å, ä och ö om du redan har ett domännamn av typen www.mindoman.se. Du kan alltså köpa till en domän av typen www.mindomän.se för 49 kr just nu! (”så långt lagret räcker”)

ÅÄÖ-domäner kallas också Internationella domäner, eller IDN-domäner där IDN står för International Domain Names. De är lämpligast som komplement till en likalydande domän utan å, ä och ö, då e-post till skillnad från domännamn idag inte har stöd för å, ä och ö, om du vill ha en eller flera e-postadresser knutna till domänen.

Hur hanteras då dessa bokstäver? Jo domännamnet får automatiskt ett alias vid registreringen som kan hanteras av internet över hela världen, dindomän.se t ex kommer att heta xn--dindomn-bxa.se. Du skriver dindomän.se i din webbläsare, och för att sidan ska kunna levereras till din skärm ligger detta kryptiska namn som börjar på xn-- i bakgrunden. Du ser detta alias i ett visst skede i registreringen av domänen, och det är alltså inget fel utan helt i sin ordning.

Hör av dig om du behöver hjälp att sätta upp din åäö-domän, samt koppla ihop den med din befintliga sajt på ett SEO-vänligt (sökmotorvänligt) sätt! Något som är av högsta vikt, då man inte vill råka ut för att sajten tolkas som två dubletter, vilket sänker rankingen.