Säkra ditt namn på internet – Gratis .se webbadress till privatpersoner

 

Alla svenskar har nu möjlighet att skaffa en gratis .SE domän baserat på sitt namn. Erbjudandet gäller för ett års registrering och endast en domän per person och personnummer.

Genom svenska .SE stiftelsen för internetinfrastruktur – kampanj domänpiraterna får nu alla möjlighet att säkra sitt sitt personnamn som en egen internet adress.

Med ett eget domännamn kan du säkra din eller din familjs digitala identitet. Du får möjlighet att använda en personlig e-post adress för hela din familj och du kan även skapa en webbplats baserad på din personliga domän.

Som de skriver i stiftelsen för internetinfrastruktur blogg du skyddar också ditt namn från att massregistreras av oseriösa aktörer som kan kräva stora summor för att släppa ditt namn.

Domänpirater – visst är det ett konstigt ord? Men som vi tidigare bloggat om ser vi en allt tydligare trend i att även privatpersoners namn (tidigare drabbades framför allt företag) blir attraktiva för skojare att registrera, för att sedan sälja till ockerpriser. Och nyligen avgjordes det första domstolsfallet där rätten till ett domännamn varit föremål för tvist, och gudrunschyman.se överfördes till just Gudrun Schyman.

Sedan ett par månader har vi därför erbjudit våra återförsäljare (registrarer) att gå ut med erbjudanden till alla privatpersoner över 18 år som är folkbokförda i Sverige. För att öka intresset och medvetenheten kring detta fenomen bjuder vi på den första årsavgiften så att fler ska vilja registrera sitt personnamn som .se-domän.

Hos egen sajt erbjuder vi självklart också riktiga epost konton så att du och din familj kan börja använda ert domännamn direkt. Om du så vill kan du även koppla ditt nya domännamn till ett webbhotells konto hos oss.

Om du finner nytta med din personliga webbadress och väljer att behålla den efter att gratis perioden avslutas så blir registeringskostnaden då 98kr inkl. moms per år.

Du kan börja söka efter och registrera din egen digitala identitet via länken nedan.

https://www.egensajt.se/kundcenter/domain-campaign.php