SEO för nybörjare

Visste du att det görs cirka 55 miljoner sökningar på Google – varje dag? Därför gäller det att sticka ut från mängden och hamna överst i träfflistan. Men hur gör man egentligen för att hamna i toppen? Här är våra bästa SEO-tips!

Varför är SEO viktigt?
SEO kan vid första anblick verka krångligt, men det behöver det inte vara! SEO står för sökmotoroptimering och handlar i grund och botten om att förbättra en hemsidas placering i sökmotorernas organiska sök. Målet för sökmotorer är att visa det mest relevanta svaret på användarens sökning, där vill du såklart vara. Ju högre upp på träfflistan din hemsida är desto större chans är det att trafiken hamnar hos er.

Sökmotorer gillar tydlighet. Genom att göra innehållet på din hemsida tydligt för sökmotorerna och visa på att det är mer relevant än hos dina konkurrenter ökar chansen för att just din hemsida hamnar högre upp i träfflistan.

Så, hur gör man för att hamna i toppen av träfflistan? Det finns oändligt många olika tips på hur du optimerar din hemsida och tar dig till toppen. Det finns några tips som är extra viktiga för att lyckas med din SEO – här är våra bästa tips!

1. Bilder kompletterar text – de ersätter dem inte

2. Ett budskap per sida – sökmotorerna älskar tydlighet

3. Skapa en så ren kodning av din hemsida som möjligt

4. Använd ett relevant nyckelord i texten

5. Skapa en tydlig URL

6. Skapa en meta beskrivning per sida

7. Skriv för webben


Infografen är skapad av Studentum.se – Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier. Studentum driver även yhutbildningar.se, distansutbildningar.se, komvuxutbildningar.se, yrkesutbildningar.se och AllaStudier.se. Titta in på någon av hemsidorna för att hitta din drömutbildning och tips på hur du kan nå dit!