Att arbeta som affiliate och vikten att välja rätt samarbetspartners

Funderar du på att starta en verksamhet? Har du hört talas om vad affiliatemarketing är för något?

Affiliatemarketing eller affiliatemarknadsföring innebär att du marknadsför företagsprodukter eller tjänster mot en provision varje gång du förmedlar en försäljning. Du skulle kunna se det som att vara återförsäljare för andras produkter, fast att det sker över internet.

I detta inlägg kommer jag djup dyka i hur det är att arbeta som affiliate och vikten att inte bara välja rätt nisch utan välja rätt samarbetspartners för de produkter eller tjänster du kommer förmedla.

Hejsan jag heter Alexander Sandvik och är SEO ansvarig på hittawebbhotellet.se som är en jämförelsetjänst för webbhotell.

Att arbeta som affiliate har sina för- och nackdelar precis som med allt annat här i livet. Låt oss starta med fördelarna och därefter nackdelarna.

Jag kommer avgränsa mig till 3 fördelar, annars skulle detta inlägg bli på tok för långt.

Fördelar:

1# Att bli sin egna chef

Många drömmer om att kunna arbeta för sig själv och slippa vara fast i det så kallade ekorrhjulet(https://sv.wikipedia.org/wiki/Ekorrhjul). Det fantastiska är att vem som helst praktiskt taget skulle kunna börja arbeta som affiliate, om den vill säga har tillgång till dator och internet.

2# Jobba vart som helst

Eftersom att du endast behöver en dator och internet för att utföra det faktiska arbetet, kan arbeta från vilket land du vill egentligen. Detta är en frihet som få människor får uppleva under deras livstider. De allra flesta jobbar måndag-fredag och under semestern reser iväg och semestrar under en begränsad tid. I ditt fall skulle du kunna bo och arbeta från de platser människor kommer för att semestra om det är något du vill.

3# Marginell investering för att starta din verksamhet

Det är ingen verksamhet som kräver stora lager eller stora initiala investeringar av olika slag. Utan som sagt var behöver du en dator och internet för att komma igång.

Nackdelar:

1# Komplext att sätta sig in i

Att signa upp för ett affilateprogram är inte svårt. Ta Egensajt som exempel, de erbjuder provision för att förmedla deras webbhotell. Och du kan enkelt signa upp för deras affiliateprogram på adrecord.

Vad menar jag då?

Jo affiliate marketing, betyder just det, att marknadsföra andras produkter. Det finns givetvis olika sätt du kan göra detta på, men de vanligaste är via SEO och betaldmarknadsföring, så som Google ads eller facebook ads till exempel. Så här handlar det först om att välja hur du vill gå tillväga därefter krävs det att du lär dig ett helt nytt ämne.

Detta kan kännas väldigt tuff, men finns motivationen att lära sig, kan du hitta all tänkbar information om hur du lär dig SEO, facebook ads eller google ads på internet.

Ta mig som exempel, jag visste inte var seo var i början av 2018. Idag efter ett år av att studerat ämnet på egenhand och börjat arbeta aktivt varje dag, har jag nu tagit mig till en punkt där jag snart kommer kunna börja arbeta heltid med det.

Kom ihåg att detta tar tid, det är inte en ”Get rich quick scheme”.

Nu till att välja rätt nisch och samarbetspartners

Du har nu beslutat dig för att ge detta ett försök, men vilket område ska du välja att bli verksam i?

Mina bästa tips för detta handlar om att du väljer något du är generellt intresserad av. För att om du väljer att arbeta med SEO kommer du behöva skriva mycket om ditt valda ämne.

Vidare skulle jag kolla på det affiliateprogram du valt att provisionerna är bra, gentemot hur svåra produkterna blir att sälja.

Låt säga att du säljer en produkt för 1000+ kr, men endast får 50 kr. Då finns chansen att det kommer bli svårt att skapa någon lönsamhet för din egna del.

Här skulle jag även använda mig av ett sökordsverktyg, för att se hur stora sökvolymer det valda område du kommer ge dig in i har.

Bonus tips: Finns det google reklam längst upp för de valda sökorden, tyder det på att företag väljer att spendera deras pengar på att synas för det sökordet. Alltså finns det någon form av lönsamhet många gånger.

Nu till den viktigaste punkten

Många som startar med affiliate marknadsföring tror att de ska lyckas genom att sitta vid sin dator och arbeta helt själv.

Det fungerar inte, du behöver nå ut till din partners och etablera kontakter med dem. Kan du göra det på ett framgångsrikt sätt, kommer vägen till framgång bli allt mer tydlig.

Transparens är viktigt anser jag.

Därför tar jag mig själv som exempel återigen.

Som jag nämnde driver jag en jämförelsetjänst för webbhotell, och på vårt begränsade urval av webbhotell jag personligen kan stå bakom, är EgenSajt en av dem.

Och när det kommer till SEO är länkar en viktig rankingfaktor, hade jag då valt att samarbeta med ovilliga leverantörer av de tjänster jag förmedlar, hade jag inte fått möjligheten att skriva detta inlägg för er.

Som resultat av att EgenSajt är ett omdöme för andra webbhotell, har vi valt att placera dem på delad första plats för vår lista över bästa webbhotell 2019.

Så funderar du på vilket webbhotell du ska välja för din hemsida eller som samarbetspartner, är EgenSajt ett solklart val.

Skulle du ha några frågor kan ni alltid kontakta mig via: Alexander@tribusoft.se

Blixtsnabb WordPress med php7 och redis

redis

Vi på EgenSajt arbetar ständigt med att erbjuda bästa tänkbara prestanda och bästa verktyg för att få alla dina sidor ultrasnabba. Och detta till marknadens absolut lägsta pris.

I din kontrollpanel kan du enkelt aktivera php 7.0 som är otroligt mycket snabbare än sina föregångsversioner och tester visar att den är 2-3 gånger snabbare än PHP 5.6.

Ändra till PHP 7.0 i kontrollpanelen

Man kan enkelt ändra genom att gå till PHP pooler i kontrollpanelen, se bild

php-poolDu som kund kan ha en eller flera php pool och du väljer antal processer och php version för varje pool. Har du bara en process kan du välja endast en pool, men har du 2 eller fler processer kan du skapa lika många pooler som processer. Sedan kan du fördela dessa pooler till vafri webbplats.

REDIS

Redis är den överlägset snabbaste cache metoden för WordPress, mycket snabbare än tex. w3Cache. Redis är en extratjänst på EgenSajt som du enkelt kan beställa. Redis kostar endast från 40kr/år, beroende på hur mycket minne du behöver. EgenSajt är det enda webbhotellet i Sverige som erbjuder redis för alla sina kunder.

bestall-redis

Aktivera REDIS

Att aktivera redis är lite avancerat och vi hjälper dig gärna om du behöver hjälp! För att aktivera redis se följande kunskapsbanksartikel: Installera-redis-i-Wordpress

Från 2,4 sekunder till 276 millisekunder

En kund till oss hade en WordPress + WooCommerce sajt upplevde att hans sajt gick väldigt långsamt och undrade om vi kunde hjälpa till.

enyled

Vi upplevde att sajten gick väldigt långsamt och mätte hastigheten på pingdom som visade att den laddade på hela 2,40 sek enligt nedan:

pingdom-before

Se: https://tools.pingdom.com/#!/eQzLtg/http://www.enyled.se/

Vi aktiverade php 7.0 och Redis och fick följande resultat enligt pingdom:

pingdom-after

Efter optimering och aktiverad redis laddar sida på endast 276 ms enligt ovanstående resultat!

Se: https://tools.pingdom.com/#!/eQzLtg/http://www.enyled.se/

Så från att ha laddat på 2-3 sekunder så laddar nu sajten på under en halv sekund, som natt och dag!

 

Får du mycket spam?

road-sign-464655_640På EgenSajt har vi flera olika spamfilter, men all spam detekteras inte. Vårt spamfilter kan dock lära sig vad du anser vara spam, OM du flyttar alla email som du tycker är spam till mappen Skräp eller Junk. Om du däremot bara raderar spammet så kommer samma spam att forsätta att ramla in.

WordPress på EgenSajt med Varnish och PHP 7.0

Du som kund på EgenSajt kan alltid förvänta dig bästa tänkbara prestanda och bästa verktyg för att få alla dina sidor ultrasnabba! Vi vill därför uppmärksamma på att man kan välja php 7.0 och varnish i vår kontrollpanel och vi ska gå igenom vad som skiljer mot vanliga webbhotell.

PHP 7.0

PHP 7.0 är den senaste versionen och du kan se nedan vilken enorm skillnad det är i prestanda mot den tidigare versionen 5.6. EgenSajt stöder versionerna: 5.4, 5.5, 5.6 och 7.0

WordPress-PHP-5.6-vs-HHVM-3.7-vs-PHP-7-1024x571PHP 7.0 är mycket snabbare än tidigare versioner och tester visar att den är 2-3 gånger snabbare än PHP 5.6.

Senaste version av WordPress fungerar mycket bra med PHP 7.0, även om det kan finnas vissa tillägg som kan sluta fungera.

Ändra till PHP 7.0 i kontrollpanelen

Man kan enkelt ändra genom att gå till PHP pooler i kontrollpanelen, se bild

php-poolDu som kund kan ha en eller flera php pool och du väljer antal processer och php version för varje pool. Har du bara en process kan du välja endast en pool, men har du 2 eller fler processer kan du skapa lika många pooler som processer. Sedan kan du fördela dessa pooler till vafri webbplats.

Varnish web cache

Sedan för att göra det ännu roligare kan du enkelt aktivera varnish webb cache i kontrolpanelen genom ett enkelt klick. Varnish är ett cache minne som ligger framför våra lastbalanserade webbservrar och visar bilder och filer direkt ur ett snabbt cache-minne. Detta snabbar upp din sida rejält, du går till Tjänst i din kontrollpanel under den aktuella domänen:

webbinstallningar-varnish