Logga in Webmail Exkl. moms

Driftinformation

Underhåll av e-postsystem ( Planerad )

Vi kommer göra ett mindre underhållsarbeta med vårt epostsystem som kan ge en nertid på 10-15 minuter. Detta gör att ingen epost är åtkomlig under den tiden.

Underhåll av e-postsystem pga hårdvarufel ( Löst )

Vi behöver akut göra några åtgärder på vårt epostsystem pga hårdvarufel och vi beräknar att det är klart strax innan kl 22:30 ikväll, vi beklagar eventuell olägenheter som detta kan medföra våra kunder.

Uppdatering 23:50: Vi behöver ta ner imap/pop någon timme och hänvisar alla kunder i natt till vår webmail: https://webmail.egensajt.se

Vi beräknar att imap/pop kommer ingång efter kl 00:15

Uppdatering 00:25: Allt ska nu vara igång som vanligt och allt hårdvara är åtgärdad.

Uppgradering av servrar ( Planerad )

Vi kommer att uppgradera alla webbservrar till senaste programvara vilket kan orsaka mindre störningar. Om du får problem med din webbsida på något sätt är du välkommen att höra av dig och vi ber om överseende.

Underhållsarbete av databasservrar ( Planerad )

Vi kommer göra ett underunderhålls arbete av mysql01 samt mysql02, och bör inte ta mer än 1 timme. Detta innebär att webbsidor som använder mysql01 samt kommer att ligga nere.

Underhållsarbete i serverhall ( Planerad )

Underhållsarbete kommer utföras i vår serverhall som påverkar alla tjänster, huvudsida samt kontrollpanel som alla kommer att ligga nere, inkl. e-post. E-post kommer dock att tas emot under arbetet och sedan komma in i varje e-postlåda när arbetet är klart. Arbetet beräknas starta 17:15 och hålla på som längst till 19:00.
Uppdatering: Arbetet gick bra och var klart 18:35

Underhållsarbete i serverhall ( Löst )

Underhållsarbete kommer utföras i vår serverhall som påverkar alla tjänster, huvudsida samt kontrollpanel som alla kommer att ligga nere, inkl. e-post. E-post kommer dock att tas emot under arbetet och sedan komma in i varje e-postlåda när arbetet är klart. Arbetet beräknas starta 17:50 och hålla på som längst till 19:00

Problem med webmail ( Löst )

Vi har haft återkommande problem med systemet för webmail som vi nu tror är permanent löst och vi beklagar olägenheten detta kan ha medfört våra kunder. Kunders konfigurerade e-postklienter, såsom Thunderbird, Outlook, Macmail osv har dock fungerat som vanligt.

Fel på SAN:et ( Löst )

Vi har problem med vårt SAN med dess specialnätverk som vi bör ha löst innan kl 23.00. Det gör att webbsidor inte kan nås som de ska. Vi hade även följdproblem under lunchtid i 40min den 25:e samt under natten till den 26:e.

Vi har uppdaterat drivrutiner och firmware, och det ser ut som vi har en permanent lösning på plats idag, men det är något för tidigt att säga. Vi övervakar och kommer göra mer drastiska ändringar om det mot förmodan inte är löst och vi beklagar olägenheten detta har medfört.

Uppdatering 2021-05-27: Av allt att döma ser allt att fungera utmärkt och som det ska och vi betraktar detta som löst!

Problem med storage system ( Löst )

Vi har problem med vårt disksystem som vi arbetar på och som vi bör ha löst innan kl 13.00. Det gör att webbsidor inte kan nås som de ska, vi beklagar olägenheten detta medför.

Webmail samt phpmyadmin ( Löst )

Arbete med webmail samt phpmyadmin kommer ske mellan kl 00:00 och 02:00 natten mot måndagen.