Logga in Webmail Exkl. moms

Driftinformation

Synkning av inboxar och index för e-post ( Löst )

Vi har upptäckt ett problem efter veckans arbete med disksystemen för e-post och håller nu på att synka upp alla e-postkonton. Om det är så att du inte får upp in din inbox eller alla email bör dessa komma upp inom det närmaste dygnet, eller nu under söndagen.

Uppdatering kl. 15:00: Synkroniseringen är klar och gick bra. Rapportera gärna eventuella fel eller problem.

Servicearbete del 2 med disksystem ( Löst )

Vi kommer nu på fredag natt mot lördagen den 1:a maj mellan kl 00:00 - 01:00 att slutföra servicearbetet med våra disksystem, där e-post via imap/pop och webmail kommer att kunna gå upp och ner under arbetet. Grundläggande kommer disksystemen att utökas och optimeras. Inkommande e-post kommer dock att komma in utan problem under tiden, men man kommer inte kunna logga in och se dessa under arbetet.

Servicearbete del 1 med disksystem ( Löst )

Vi kommer nu på tisdag natt mot onsdagen den 28:e att utföra servicearbete med våra disksystem, och webbsidor samt e-post via imap/pop och webmail kommer att kunna gå upp och ner under arbetet. Grundläggande kommer disksystemen att utökas och optimeras. Inkommande e-post kommer dock att komma in utan problem under tiden, men man kommer inte kunna logga in och se dessa mellan kl 02:00 - 03:00, samt webbsidor kommer ligga nere mellan kl 01:00 - 01:30.

Arbetet har gått bra, dock ligger ännu vår kalender- och kontaktboksserver nere samt activesynk, vilket vi inte kommer få tillbaka i drift förrän senare under onsdagen den 28:e

Uppdatering: Efter kl 15:00 ska kalendrar och kontakter fungera samt activesynk.

Underhållsarbete med brandväggar ( Löst )

Vi kommer utföra ett mindre arbete med våra brandväggar på tisdag mellan 8:00 - 8:45. Arbetet beräknas bli kort och alla tjänster kommer att ligga nere under 4-7 minuter någon gång mellan 8 och 8:45 nu på tisdag den 9:e februari.

mysql02 ( Löst )

Vi kommer göra ett kortare underunderhålls arbete av mysql01, bör inte ta mer än 15 min. Detta innebär att webbsidor som använder mysql01 kommer kortvarigt att ligga nere.

Service arbete med disksystem ( Löst )

Vi kommer kl 01:00 under en halvtimme att utföra servicearbete med våra disksystem, och webbsidor kommer att kunna gå upp och ner under arbetet.

Driftsstörningar web och e-post ( Löst )

Vi hade ett problem med vårt nätverk som löstes kl 20:12. En switch fick problem som åtgärdades, vi beklagar olägenheten detta har medfört som gjorde att man inte kunde hämta e-post från vår imap server samt inte nå webbsidorna.

Strömavbrott orsakade driftstörningar idag. ( Löst )

Vi hade ett större strömavbrott i Linköping som började 16:09 som påverkade samtliga tjänster och Tekniska verken löste det strax innan kl 18.

Problem med storage system ( Löst )

Vi har problem med vårt disklagringsystem, vi hoppas få det löst innan kl 16:00.
Uppdatering: Vi fick felet åtgärdat strax efter kl 16 och vi beklagar denna driftsstörning och dess påverkan på våra kunders tjänster. Vi har haft en mycket hög upptid som varit nära 100% de senaste 2 åren och vi arbetar hela tiden för att ha minimal nertid och problem.

Underhållsarbete med brandväggar ( Löst )

Vi kommer utföra ett mindre arbete med våra brandväggar på fredag mellan 8:00 - 8:45. Arbetet beräknas bli kort och alla tjänster kommer att ligga nere under 2-3 minuter någon gång mellan 8 och 8:45 nu på fredag den 5:e februari.