Driftinformation

Slutmigrering till nytt system inatt ( Löst )

Vi kommer inatt slutföra senaste veckans arbeten med vår stora omstruktering av vårt klustrarade serversystem mellan 02:00-04:00. Under denna tid kommer samliga kunders webbsidor ligga nere och vi kommer samtigt uppgradera alla kunders php till version 7.3, utom de kunder som har version 5.6. Version 7.3 är snabbare och bättre än tidigare versioner på 7:an och är även bakåtkompatibel ner till version 7.0

Observera att ftp/ssh kommer att vara avstängt den 1:a maj.

Uppdatering: ftp fungerar sedan kl 15 och ssh kommer att fungera den 2:a maj. Arbetet med vår stora omstruktering av serversystemet gick mycket bra och allt ser bra ut! Vi bör nu kunna få se stabilare och snabbare webbsidor och i början på maj kommer vi få in nya SSD diskar till våra disksystem.

Driftstörningar idag lördag ( Löst )

Vi upplever driftstörningar idag, våra kunders webbsidor laddar segt mellan varven då vi fortfarande kör delvis på gamla system inför den stora och omfattande migreringen som vi har arbetet på de senaste 3 veckorna, som inte sedan länge inte orkar med längre, men det bör snart vara igång igen inom någon halvtimme. Denna migrering var planerad att vara klar natten som gick, men drar ut på tiden och bör bli klar nu söndag natt.

Uppdatering, nu bör det rulla på hyffsat, och vi hoppas vi är klara med alla arbeten inom 2 dygn.

Uppgradering av hårdvara ( Löst )

Vi har sedan en vecka påbörjat ett stort arbete med att uppgradera all hårdvara. Sedan i februari i år nådde vi gränsen för vad vår hårdvara klarar av och vi kommer att uppgradera det mesta samt införa olika förbättringar i vårt system som kommer innebära att vi får löst alla intermittenta driftsproblem samt får betydligt ökad prestanda. Arbetet beräknas vara klart i början på maj, och kommer göra vårt bästa för att det inte ska märkas och vi tackar alla våra kunder för förståelse!

Under hela påskhelgen kommer vi göra många ändringar och omstruktureringar som innebär att driftsstörningar kan uppstå samt nyskapade konton inte kommer att aktiveras direkt samt om du ändrar webbsidekonfiguration kommer dessa ändringar inte slå igenom direkt. Hör av dig till vår support om du undrar något över detta, eller behöver få något gjort.

I veckan nu den 23-26 kommer vi fortsatt att göra ändringar med vår system inför inläggning av vårt nya SSD disksystem och därför kan aktivering av ssl och webbsidekonfiguration att ofta bli fördröjda och om du har bråttom med dina inställningar får du gärna höra av dig!

Driftsproblem ( Löst )

En av två redudanta switchar gick sönder, samt en av två brandväggar hade samtigt ett nätverkskort som gick sönder, vilket trots redudant setup fick allt att gå ner i går kväll. Nu på morgonen är allt uppe och rappotera gärna något problem. Vi beklagar det inträffade och de problem detta har åsamkat dig som kund och vi kommer arbeta för att nåt liknande inte ska kunna hända

Diskssystemsunderhåll ( Löst )

Vi kommer utföra ett disksystemsunderhåll inatt som gör att alla webbsidor ligger nere mellan 02:00 - 03:15

Diskssystemsunderhåll ( Löst )

Vi kommer utföra ett disksystemsunderhåll inatt som gör att alla webbsidor ligger nere mellan 03:00 - 04:00

Slutsynkning av filssystem för disksystem ( Löst )

Vi har nu vårt nya disksystem i full funktion och allt ser bra ut. Dock behöver vi göra en slutsynkning i vårt storagekluster och vi kommer starta detta kl 24.00 inatt lördag. Det finns en risk, även om den är mycket liten att något går fel och då kan vi få några timmars nertid. Denna synkning berör dock inte eposttjänsterna, utan enbart diskutrymmet för webbplatser.

Uppdatering 00:35: Synkning gick utmärkt och allt är klart!

Uppgradering av hårdvara för disksystem ( Löst )

Vi fick problem med slutsynkningen av diskdata, efter vårt disksystemsbyte i måndag, som gjorde att alla våra kunders webbsidor låg nere i natt och imorse, vi är tillbaka  och synkningen blir klar under dagen. Om din webbsida inte ut som den gjorde sist, beror det på att all data inte har synkats än. Vi ber alla våra kunder att undvika att uppdatera eller ändra något på sin hemsidor idag tills synkningen är klar. Om du ändrar något så händer inget, men dina ändringar du gör idag kan gå förlorade.

Dagens arbete påverkar inte email, men under arbetet den 11:e kom email in till fel system mellan kl: 05:00 - 15:00, och om du saknar något email från måndagen så hör av dig till oss så synkar vi in det till ditt konto. Det går tyvärr inte att synka alla kunder samtidigt.

Uppdatering 13:15: Nu är alla konton synkade så nu kan man arbeta med sin webbsida utan problem!

Uppgradering av hårdvara för disksystem ( Löst )

Vi kommer inatt och imorgon förmiddag att utföra en stor uppgradering av vårt disksystem med helt ny hårdvara och därför kan seghet och andra problem uppstå. Detta då vi redan för 1-2 veckor sedan började få problem, främst pga ökad kundtillströmning. Vi hoppas dock att det inte ska medföra allt för stora problem för våra kunder och vi ber om förståelse för uppgraderingen som kommer medföra ökad prestanda.

Den 11:e kommer epost vara avstängt från kl 23.00 - 05.00. Och webbsidor kommer ligga nera mellan 09.00-11.00 den 12:e.

Uppdatering 12:00: Migreringen till nytt disksystem har inte alls gått som vi tänkt. Det mesta gick tyvärr fel och drivrutiner för SAN:et fick systemet att krascha. Webb ligger fortfarande nere, men email ska fungera och vi fortsätter att arbeta på att få upp detta så snart som möjigt.

Uppdatering 16:45: Epost ska nu fungera, och webbsidor kommer fungera under kvällen, senast tidigt imorgon bitti.

Uppdatering 18:45: Alla tjänster är nu uppe, och det ser ut som det nu äntligen fungerar riktigt bra. Vi hoppas nu på ökad prestanda och stabilitet framöver och vi beklagar verkligen om detta har drabbat dig. Om du har något som inte fungera som det ska så hör av dig till vår support.

Under arbetet den 11:e kom email in till fel system mellan kl: 05:00 - 15:00, och om du saknar något email från måndagen så hör av dig till oss så synkar vi in det till ditt konto. Det går tyvärr inte att synka alla kunder samtidigt.

Problem med disksystem ( Löst )

Idag har vi problem med en fördröjning av backup på vårt diskssytem som gör att alla webbsidor hos oss går mycket segt. Problemet blev löst under dagen.