Just nu flyttar du gratis till EgenSajt
Logga in Webmail Kontakta oss

Driftinformation

Fördröjning på inkommande email ( Löst )

Vi har haft ett problem med inommande epost och den blir därför fördröjd och kommer in under förmiddagen idag. Inga email bör ha försvunnit. Vi beklagar problemet.

Underhållsarbete av disksystemet 2/2 ( Löst )

Vi kommer natten till lördagen den 29:e juni att utföra underhållsarbete igen på vårt SSD disksystem och därför kommer alla tjänster vad gäller webbsidor att ligga nere från kl 05:00 och som längst till 05:30. Eposttjänsterna berörs dock inte.

Underhållsarbete av disksystemet 1/2 ( Löst )

Vi kommer natten till torsdagen den 26:e juni att utföra underhållsarbete på vårt SSD disksystem och därför kommer alla tjänster vad gäller webbsidor att ligga nere från kl 04:00 och som längst till 04:30. Eposttjänsterna berörs dock inte.

Underhållsarbete av disksystemet 1/2 ( Löst )

Vi kommer natten till måndagen den 17:e juni att utföra underhållsarbete på vårt SSD disksystem och därför kommer alla tjänster vad gäller webbsidor att ligga nere från kl 03:00 till som längst 04:00. Eposttjänsterna berörs dock inte.

Underhållsarbete av disksystemet 2/2 ( Löst )

Vi kommer natten till torsdagen den 20:e juni att utföra underhållsarbete igen på vårt SSD disksystem och därför kommer alla tjänster vad gäller webbsidor att ligga nere från kl 04:00 och som längst till 05:00. Eposttjänsterna berörs dock inte.

Steg 2/2 av migrering till SSD disksystem ( Löst )

Kl 00:00 fredagen den 31:e maj kommer övriga webbkonto från 3402-4596 att migreras. Rapportera gärna om något inte fungerar som det ska efter migreringen.
Migreringen innebär att webbkontona kommer ligga nere i 5-10 minuter från 24:00 - 24:10

Steg 1/2 av migrering till SSD disksystem ( Löst )

Vi kommer inom den kommande veckan migrera till vårt nya redundanta SSD disksystem, och kl 23:00 ondagen den 29:e maj kommer webbkonto 3402-4596 att migreras. Rapportera gärna om något inte fungerar som det ska efter migreringen.
Migreringen innebär att ovanstående webbkonton kommer ligga nere i 5-10 minuter från 23:00 - 23:10

Förfallet cert för imap server ( Löst )

Certet för imap hade gått ut i morse, och har bytts ut. Vi beklagar att vi har missat att förnya certet. Inom kort kommer vi att byta ut certet till ett som har flera års giltighetstid och vi kommer även se över våra rutiner för certuppdateringar.

Synkning av data till ännu ett disksystem ( Löst )

Vi har synkat data idag till ännu ett disksystem och fick problem med att våra kunders sidor blev sega i eftermiddag och under kvällen vilket vi beklagar. Med det nya system bör vi inatt och imorgon ha allt igång med full fart igen.

Uppdatering: Allt har gått bra inatt och nu ser det för första gången bra ut! Alla våra kunders sidor bör ladda fort, hör gärna av dig annars! Vi kommer dock som vi nämnt tidigare att köpa in mer ssd diskar till vårt nya disksystem och då kommer vi få ännu bättre prestanda!

Driftstörningar den senaste tiden och idag ( Löst )

Vi har som många säkert har märkt driftstörningar som gjort att sidor gått segt och att php processer inte har orkat med. Lösningen på detta problem är mycket komplicerat (då vi kör ett invecklat och komplicerat lastabalsenseringssystem med kluster) och vi påbörjade arbetet för flera veckor sedan. Slutlösning väntar vara klar i början på maj, som inkluderar nytt stort SSD disksystem, men problemen vi har just nu kan inte vänta så vi kommer göra akuta ändringar ikväll och inatt så att åtminstone våra kunders sidor flyter på normalt.