Driftinformation

Strömavbrott och följdfel ( Löst )

Vi hade strömavbrott imorse i vår serverhall, ups:er fungerade och strömmen kom tillbaka, men vår internetanslutning kom inte upp igen. Vi fick även många följdfel, men det löstes under förmiddagen och innan lunch var allt uppe igen. Vi beklagar problemet!

Åtgärd av problem med fiberutrustning ( Löst )

Den 19:e kl. 00:00 planerar vår internetleverantör att utföra akut underhåll på fiberutrustning.
Detta kommer att medföra att nätet in till oss kommer att ligga nere i cirka 6 timmar.
Under denna tid kommer alla våra drifttjänster att ligga nere och vara oåtkomliga.

Vi beklagar för eventuella problem detta kommer att medföra.

Databasserver mysql01 har havererat ( Löst )

Databasserver mysql01 har havererat, och vi har aktiverat den GTID replikerande databasserverkopian och allt bör nu fungera som vanligt, rapportera gärna eventuella fel.

Problem att logga in på webmail ( Löst )

Om det är så att du har problem att logga in på webmail på https://webmail.egensajt.se/ så kan du prova att tömma historik genom att välja temp filer och cookies.

Planerad uppgradering av fiberanslutning ( Löst )

Vi kommer utföra en planerad uppgradering av fiberanslutning. Alla tjänster kommer vara nere under arbetet. Vi beklagar de besvär som detta kan medföra.

Problem med disksystem ( Löst )

Vi fick problem med vårt SAN (disksystem) och detta innebar att alla tjänster var nere. Våra tekniker löste snabbt problemet och alla tjänster ska vara uppe.

DDOS ( Löst )

Vi har fått DDOS nu på lördagsmorgonen, och detta innebar problem att nå våra tjänster, webb såväl som email. Våra tekniker har löst problemet, och vi beklagar vad detta kan ha inneburit för dig.

Problem med kylning i serverhallen ( Löst )

Vi fick problem med kylningen av vår serverhall i natt vilket gjorde att alla servrar stängde av sig automatiskt, i skrivande stund är alla servrar uppe och vi beklagar det inträffade.

Problem med imap/pop server ( Löst )

Vi fick problem med switchar idag och det fick som konsekvens att man inte kunde ta emot eller skicka epost. Nu ska det vara löst, hör gärna av dig annars!

Ddos får våra tjänster att bli kortvarigt ( Löst )

Vi upplever just nu ddos som får våra tjänster att bli kortvarigt otillgängliga med jämna mellanrum. Arbete med att avvärja attacken pågår.