Svenska Priser exkl. moms Logga in Webmail support@egensajt.se 031-787 70 50

Driftinformation

Problem med webmail ( Löst )

Vi har haft återkommande problem med systemet för webmail som vi nu tror är permanent löst och vi beklagar olägenheten detta kan ha medfört våra kunder. Kunders konfigurerade e-postklienter, såsom Thunderbird, Outlook, Macmail osv har dock fungerat som vanligt.

Fel på SAN:et ( Löst )

Vi har problem med vårt SAN med dess specialnätverk som vi bör ha löst innan kl 23.00. Det gör att webbsidor inte kan nås som de ska. Vi hade även följdproblem under lunchtid i 40min den 25:e samt under natten till den 26:e.

Vi har uppdaterat drivrutiner och firmware, och det ser ut som vi har en permanent lösning på plats idag, men det är något för tidigt att säga. Vi övervakar och kommer göra mer drastiska ändringar om det mot förmodan inte är löst och vi beklagar olägenheten detta har medfört.

Uppdatering 2021-05-27: Av allt att döma ser allt att fungera utmärkt och som det ska och vi betraktar detta som löst!

Problem med storage system ( Löst )

Vi har problem med vårt disksystem som vi arbetar på och som vi bör ha löst innan kl 13.00. Det gör att webbsidor inte kan nås som de ska, vi beklagar olägenheten detta medför.

Webmail samt phpmyadmin ( Löst )

Arbete med webmail samt phpmyadmin kommer ske mellan kl 00:00 och 02:00 natten mot måndagen.

Synkning av inboxar och index för e-post ( Löst )

Vi har upptäckt ett problem efter veckans arbete med disksystemen för e-post och håller nu på att synka upp alla e-postkonton. Om det är så att du inte får upp in din inbox eller alla email bör dessa komma upp inom det närmaste dygnet, eller nu under söndagen.

Uppdatering kl. 15:00: Synkroniseringen är klar och gick bra. Rapportera gärna eventuella fel eller problem.

Servicearbete del 2 med disksystem ( Löst )

Vi kommer nu på fredag natt mot lördagen den 1:a maj mellan kl 00:00 - 01:00 att slutföra servicearbetet med våra disksystem, där e-post via imap/pop och webmail kommer att kunna gå upp och ner under arbetet. Grundläggande kommer disksystemen att utökas och optimeras. Inkommande e-post kommer dock att komma in utan problem under tiden, men man kommer inte kunna logga in och se dessa under arbetet.

Servicearbete del 1 med disksystem ( Löst )

Vi kommer nu på tisdag natt mot onsdagen den 28:e att utföra servicearbete med våra disksystem, och webbsidor samt e-post via imap/pop och webmail kommer att kunna gå upp och ner under arbetet. Grundläggande kommer disksystemen att utökas och optimeras. Inkommande e-post kommer dock att komma in utan problem under tiden, men man kommer inte kunna logga in och se dessa mellan kl 02:00 - 03:00, samt webbsidor kommer ligga nere mellan kl 01:00 - 01:30.

Arbetet har gått bra, dock ligger ännu vår kalender- och kontaktboksserver nere samt activesynk, vilket vi inte kommer få tillbaka i drift förrän senare under onsdagen den 28:e

Uppdatering: Efter kl 15:00 ska kalendrar och kontakter fungera samt activesynk.

Underhållsarbete med brandväggar ( Löst )

Vi kommer utföra ett mindre arbete med våra brandväggar på tisdag mellan 8:00 - 8:45. Arbetet beräknas bli kort och alla tjänster kommer att ligga nere under 4-7 minuter någon gång mellan 8 och 8:45 nu på tisdag den 9:e februari.

mysql02 ( Löst )

Vi kommer göra ett kortare underunderhålls arbete av mysql01, bör inte ta mer än 15 min. Detta innebär att webbsidor som använder mysql01 kommer kortvarigt att ligga nere.

Service arbete med disksystem ( Löst )

Vi kommer kl 01:00 under en halvtimme att utföra servicearbete med våra disksystem, och webbsidor kommer att kunna gå upp och ner under arbetet.