Just nu flyttar du gratis till EgenSajt
Logga in Webmail Kontakta oss

Driftinformation

Steg 1/2 av migrering till SSD disksystem ( Löst )

Vi kommer inom den kommande veckan migrera till vårt nya redundanta SSD disksystem, och kl 23:00 ondagen den 29:e maj kommer webbkonto 3402-4596 att migreras. Rapportera gärna om något inte fungerar som det ska efter migreringen.
Migreringen innebär att ovanstående webbkonton kommer ligga nere i 5-10 minuter från 23:00 - 23:10

Förfallet cert för imap server ( Löst )

Certet för imap hade gått ut i morse, och har bytts ut. Vi beklagar att vi har missat att förnya certet. Inom kort kommer vi att byta ut certet till ett som har flera års giltighetstid och vi kommer även se över våra rutiner för certuppdateringar.

Synkning av data till ännu ett disksystem ( Löst )

Vi har synkat data idag till ännu ett disksystem och fick problem med att våra kunders sidor blev sega i eftermiddag och under kvällen vilket vi beklagar. Med det nya system bör vi inatt och imorgon ha allt igång med full fart igen.

Uppdatering: Allt har gått bra inatt och nu ser det för första gången bra ut! Alla våra kunders sidor bör ladda fort, hör gärna av dig annars! Vi kommer dock som vi nämnt tidigare att köpa in mer ssd diskar till vårt nya disksystem och då kommer vi få ännu bättre prestanda!

Driftstörningar den senaste tiden och idag ( Löst )

Vi har som många säkert har märkt driftstörningar som gjort att sidor gått segt och att php processer inte har orkat med. Lösningen på detta problem är mycket komplicerat (då vi kör ett invecklat och komplicerat lastabalsenseringssystem med kluster) och vi påbörjade arbetet för flera veckor sedan. Slutlösning väntar vara klar i början på maj, som inkluderar nytt stort SSD disksystem, men problemen vi har just nu kan inte vänta så vi kommer göra akuta ändringar ikväll och inatt så att åtminstone våra kunders sidor flyter på normalt.

Slutmigrering till nytt system inatt ( Löst )

Vi kommer inatt slutföra senaste veckans arbeten med vår stora omstruktering av vårt klustrarade serversystem mellan 02:00-04:00. Under denna tid kommer samliga kunders webbsidor ligga nere och vi kommer samtigt uppgradera alla kunders php till version 7.3, utom de kunder som har version 5.6. Version 7.3 är snabbare och bättre än tidigare versioner på 7:an och är även bakåtkompatibel ner till version 7.0

Observera att ftp/ssh kommer att vara avstängt den 1:a maj.

Uppdatering: ftp fungerar sedan kl 15 och ssh kommer att fungera den 2:a maj. Arbetet med vår stora omstruktering av serversystemet gick mycket bra och allt ser bra ut! Vi bör nu kunna få se stabilare och snabbare webbsidor och i början på maj kommer vi få in nya SSD diskar till våra disksystem.

Driftstörningar idag lördag ( Löst )

Vi upplever driftstörningar idag, våra kunders webbsidor laddar segt mellan varven då vi fortfarande kör delvis på gamla system inför den stora och omfattande migreringen som vi har arbetet på de senaste 3 veckorna, som inte sedan länge inte orkar med längre, men det bör snart vara igång igen inom någon halvtimme. Denna migrering var planerad att vara klar natten som gick, men drar ut på tiden och bör bli klar nu söndag natt.

Uppdatering, nu bör det rulla på hyffsat, och vi hoppas vi är klara med alla arbeten inom 2 dygn.

Uppgradering av hårdvara ( Löst )

Vi har sedan en vecka påbörjat ett stort arbete med att uppgradera all hårdvara. Sedan i februari i år nådde vi gränsen för vad vår hårdvara klarar av och vi kommer att uppgradera det mesta samt införa olika förbättringar i vårt system som kommer innebära att vi får löst alla intermittenta driftsproblem samt får betydligt ökad prestanda. Arbetet beräknas vara klart i början på maj, och kommer göra vårt bästa för att det inte ska märkas och vi tackar alla våra kunder för förståelse!

Under hela påskhelgen kommer vi göra många ändringar och omstruktureringar som innebär att driftsstörningar kan uppstå samt nyskapade konton inte kommer att aktiveras direkt samt om du ändrar webbsidekonfiguration kommer dessa ändringar inte slå igenom direkt. Hör av dig till vår support om du undrar något över detta, eller behöver få något gjort.

I veckan nu den 23-26 kommer vi fortsatt att göra ändringar med vår system inför inläggning av vårt nya SSD disksystem och därför kan aktivering av ssl och webbsidekonfiguration att ofta bli fördröjda och om du har bråttom med dina inställningar får du gärna höra av dig!

Driftsproblem ( Löst )

En av två redudanta switchar gick sönder, samt en av två brandväggar hade samtigt ett nätverkskort som gick sönder, vilket trots redudant setup fick allt att gå ner i går kväll. Nu på morgonen är allt uppe och rappotera gärna något problem. Vi beklagar det inträffade och de problem detta har åsamkat dig som kund och vi kommer arbeta för att nåt liknande inte ska kunna hända

Diskssystemsunderhåll ( Löst )

Vi kommer utföra ett disksystemsunderhåll inatt som gör att alla webbsidor ligger nere mellan 02:00 - 03:15

Diskssystemsunderhåll ( Löst )

Vi kommer utföra ett disksystemsunderhåll inatt som gör att alla webbsidor ligger nere mellan 03:00 - 04:00