Blixtsnabb WordPress med php7 och redis

Vi på EgenSajt arbetar ständigt med att erbjuda bästa tänkbara prestanda och bästa verktyg för att få alla dina sidor ultrasnabba. Och detta till marknadens absolut lägsta pris.

I din kontrollpanel kan du enkelt aktivera php 7.4 som är otroligt mycket snabbare än sina föregångsversioner och tester visar att den är 2-3 gånger snabbare än t.ex. PHP 5.6.

Ändra till PHP 7.4 i kontrollpanelen

Man kan enkelt ändra genom att gå till PHP pooler i kontrollpanelen, se bild

Du som kund kan ha en eller flera php pool och du väljer antal processer och php version för varje pool. Har du bara en process kan du välja endast en pool, men har du 2 eller fler processer kan du skapa lika många pooler som processer. Sedan kan du fördela dessa pooler till vafri webbplats.

REDIS

Redis är den överlägset snabbaste cache metoden för WordPress, mycket snabbare än tex. w3Cache. Redis är en extratjänst på EgenSajt som du enkelt kan beställa. Redis kostar endast från 40kr/år, beroende på hur mycket minne du behöver. EgenSajt är det enda webbhotellet i Sverige som erbjuder redis för alla sina kunder.

bestall-redis

Aktivera REDIS

Att aktivera redis är lite avancerat och vi hjälper dig gärna om du behöver hjälp! För att aktivera redis se följande kunskapsbanksartikel: Installera-redis-i-Wordpress

Från 2,4 sekunder till 276 millisekunder

En kund till oss hade en WordPress + WooCommerce sajt upplevde att hans sajt gick väldigt långsamt och undrade om vi kunde hjälpa till.

enyled

Vi upplevde att sajten gick väldigt långsamt och mätte hastigheten på pingdom som visade att den laddade på hela 2,40 sek enligt nedan:

pingdom-before

Vi aktiverade php 7.4 och Redis och fick följande resultat enligt pingdom:

pingdom-after

Efter optimering och aktiverad redis laddar sida på endast 276 ms enligt ovanstående resultat!

Så från att ha laddat på 2-3 sekunder så laddar nu sajten på under en halv sekund, som natt och dag!