Logga in Webmail Exkl. moms

Kunskapsbank

Kunskapsbank
Komma igång
Installera Wordpress med vår autoinstallerare
Med hjälp av denna guide kan du snabbt komma igång med ditt Wordpress program och snabbt skapa en snygg och lättanvänd hemsida.

Installera Wordpress med vår autoinstallerare

 
 

Steg 1 - Gå till Domäner i kontrollpanelen -

Börja med att klicka på den blå submenyn Tjänst för domänen och sedan på Autoinstallation. Om domänen står som parkerad eller liknande behöver du först sätta den som webbsida, läsa gärna: Satta-upp-webbsida.html

 
 

Steg 2 - Autoinstallation-

Väj programvaran som är Wordpress i detta fallet, databasserver samt språk och kicka på Installera program

Notera: Om det är så att nyligen satt upp domänen som webbsida kan det vara inaktiverat att installera program och du behöver du vänta i 5-10 minuter.
 
 

Steg 3 - Gå till sista steget i Wordpress -

Genom att klicka på undermenyn Domän under domänen dns24.se, i detta fallet och Besök domänen så slutför du installationen i det sista steget.

 
 

Steg 4 - Välj användarnamn och lösenord -

Fyll i det sista steget för att slutföra installationen. Samtliga fält bör vara självförklarande.

Notera:Om du inte får upp sidan nedan, kan det bero på 2 olika saker:
  • Din domän pekar inte till EgenSajt.
  • Din domän pekar till EgenSajt, men ändringen har inte slagit igenom. Om du nyligen har pekat om domänen till oss, kan det ta 24-72 timmar innan ändringen har slagit igenom.
  • Du har nyss registrerat en .se/.nu domän, då tar det 1-3 timmar innan den börjar fungera efter registrering.
Men om du behöver nå din wordpress direkt nu så att istället för att gå till testa.se i detta exemplet, så kan du nå webbsidan på adressen: http://preview.testa.se.egensajt.se
Observera, att detta kräver sedan att du ändrar alla url:er från preview.testa.se.egensajt.se till testa.se när du är klar med webbsidan, så det bästa är att vänta om du har möjlighet. Detta görs dels i Inställningar för Wordpress samt med ett plugin som heter Velvet Blues som byter ut alla länkar och referenser till gamla url:en.

Hjälpte svaret dig?