Logga in Webmail Exkl. moms

Nyheter

Nyheter

Bankrabatt på 6% tas bort från den 15:e mars

Vi kommer tyvärr att ta bort vår bankrabatt den 15:e mars som vi har erbjudit de senaste 10 åren och vi beklagar att vi nu ser oss nödgade att ta bort rabatten. Vi gav en rabatt när man betalar med banköverföring, som inte har några kostnader och som var tänkt att motsvara vad bankerna och kreditkortsföretagen tar ut. Detta för att ge möjlighet för våra kunder att spara in denna kostnad. Tyvärr har det blivit allt svårare för människor att förstå bankrabatten och vi har sett att många avstår från köp när man ser att det blir dyrare när man väljer en annan betalmetod i kassan. Problemet är också att ingen annan har denna typ av rabatt samt många är ovana att göra en banköverföring istället för använda andra betalmetoder som bankgiro och kreditkort. Många kontaktar vår support och ber om hjälp hur man utför en banköverföring.

Ett annat problem är att bankavgifterna inte enhetligt är 6% utan alltfrån 1:50kr för bankgiro, 2kr för swish till kanske 4-5% för paypal. Detta spektrum gör att att en fast procentuell rabatt saknar relevans.

Man skulle kunna tänka sig att man behåller rabatten för kunderna endast, men många kunder väljer banköverföring som standard betalmetod, men sedan efterfrågar ocr nummer för bankgirobetalning när fakturan har skapats och kontaktar vår support, istället för att gå till fakturan och ändra betalmetod till önskad bankgirometod. Andra problem är att kunder missar att ange rätt fakturanummer i meddelanderaden, vilket ger oss merarbete med inbetalningarna. BG med OCR är betydligt svårare att göra fel med.

Så att ge rabatt på olika sätt är något vi alltid arbetar på, tex. de kampanjer på domäner och webbkonton vi brukar ha samt mängdrabatt på domänförnyelse så mängdrabatten på domäner på 4% resp. 8% kommer att vara kvar som vanligt, och vissa domänpriser kommer att justeras ned något för att kompensera. Men att just ge rabatt för att man betalar med banköverföring är som sagt inte någon bra idé längre och rabatten skapar mer problem och arbete än den ger mervärde för oss och kunder.

Så du som vill förnya domäner eller köpa webbkonton och tjänster kan med fördel göra detta med rabatten innan den 15:e.

Söndag, 27 februari, 2022

Tillbaka