Svenska Priser exkl. moms Logga in Webmail support@egensajt.se 031-787 70 50
Priser exkl. moms

Nyheter

Nyheter

Bedrägeri eller fishing e-mail utskickat till våra kunder idag

Idag har många kunder fått ett e-mail som ser ut att komma från oss, där man påstår att ens domän har förfallit och man ombeds logga in på en sida för att förnya den genom att betala. Tittar man närmare på e-mailet så ser man att den avsändande e-postadressen inte är vår, samt den faktiska länken att klicka på inte heller går till vår sida.

Emailet har grundläggande skickats till några av våra kunder, men även till många som inte ens är kund till oss. De flesta av våra kunder har inte heller fått emailet till den epostadress som är registrerad hos oss på sitt kundkonto, utan man ser ut att ha hittat koppling till domäner som vi är registrar för och sedan hittat emailadresser på webbsidan eller ute på nätet. Ofta har man försökt med info@domännamn eller liknande.

Du bör inte klicka på länken och framförallt inte försöka logga in på sidan, utan du bör lägga emailet i Skräpmappen eller radera det. Om du dock har försökt logga in på den falska sidan, bör du omgående logga in hos oss och byta lösenordet. Och du kan även höra av dig till oss om du behöver hjälp!

Även om det inte går att skydda sig från dessa typer av falska email så beklagar vi olägenheten det har för dig som kund. Dessa typer av fishing e-mail där man ombeds betala för en tjänst som gått ut är numera tyvärr ganska vanliga, och man bör alltid vara vaksam på dessa och lära sig hur man kan känna igen att de är falska. Det kommer tex. ofta e-mail där ens spotify tjänst ska ha inaktiverats och man ombeds att besöka en adress för att betala, och man känner igen ganska enkelt att det är falskt, då email adressen inte är spotify.com och länken går inte till en sida på spotify.com.

De kunder som använder vår e-posttjänst har fått det aktuella e-mailet till Skräp- eller Spam mappen då vår spamfilter fick höga poäng på att e-mailet var spam, men många som använder många andra e-posttjänster fick däremot e-mailet till inkorgen. Om du har fått detta e-mail så är det bästa att inte klicka på länken utan att lägga det i Skräpmappen, samt det är bra om du kontaktar din e-postleverantör och påpekar deras spamfilters brist.

Vi vill avsluta med att säga att även om det inte går att förhinda att någon skickar falska fishing email, så är vi alltid beredda på att det kan hända och tar alla nödvändiga åtgärder för att risker ska minimeras. Vi rekommenderar vidare att man aktiverar 2FA på sitt konto.

Söndag, 16 april, 2023

Tillbaka