Svenska Priser exkl. moms Logga in Webmail support@egensajt.se 031-787 70 50
Priser exkl. moms

Nyheter

Nyheter

Uppgradering av kunders php versioner

Vi kommer måndagen den 30:e oktober att uppgradera alla kunders php versioner. Detta görs samtidigt som följande php versioner tas bort:

7.2
7.3
8.0
8.1

Kvarvarande versioner blir:

5.6
7.4
8.2

Detta görs av säkerhets- och prestandaskäl. Alla kunder som har 7.2 och 7.3 uppgraderas till 7.4, samt de som har 7.4, 8.0 och 8.1 får 8.2.

Våra kunder kör nästan uteslutanden någon av versionerna 7.4, 8.0 och 8.1 och uppgradering till 8.2 bör inte vara några problem förutsatt att ens Wordpress är uppdaterad som den ska. Sidbyggaren däremot berörs inte Andra kunder på lägre versioner kommer kontaktas specifikt.

Vi ber därför våra kunder att logga in i sin Wordpress och uppdatera denna vid behov under Vecka 43 innan vi uppdaterar PHP, eftersom en Wordpress som inte har uppdaterats kan sluta att fungera.

Det är inget krav att köra 8.2, om man trots allt behöver köra 7.4 med gamla plugins och/eller teman, åtminstone inte just nu, men förr eller senare kommer 7.4 att tas bort. Så vi uppmuntrar alla vår kunder att köra den versionen av Wordpress, tillägg och teman, inte minst av prestanda- och av säkerhetsskäl. Det är ju inte heller bra att köra med en ouppdaterad Wordpress som löper stor risk att bli hackad.

Hjälp att uppgradera Wordpress

Det är viktigt ur många aspekter att hålla sin Wordpress uppdaterad, inte minst av säkerhetsskäl. Då många av våra kunder är osäkra på hur man uppgraderar en Wordpress, så erbjuder vi hjälp med detta för 295kr exkl. moms. Vi har även backup om något mot förmodan går fel. Hör gärna av dig om du önskar denna hjälp!

Om något inte fungerar på din hemsida efter den 30:e får du gärna kontakta oss samt även om du har några frågor angående uppgraderingen!

Torsdag, 19 oktober, 2023

Tillbaka