Nyheter

Nyheter
Artikel

Uppgradering av webbkonton

Övergång från lighttpd till apache
Vi arbetar kontinuerligt för att förbättra både prestanda och användarvänlighet för användare av våra webbhotellstjänster. Vi kommer därför att uppgradera Apache till senaste version 2.4 event. I våra tester har vi har funnit att den senaste versionen av Apache 2.4 med event och stöd för epoll är både snabbare och bättre än lighttpd och nginx.

Nytt kundcenter och kontrollpanel under utveckling
Vi arbetar just nu intensivt på att skapa vår nästa version av ett kombinerat kundcenter och kontrollpanel. Vi har dock inget exakt datum när den är klar. Viktiga egenskaper är:

Vi kommer dock att behöva göra en mängd små ändringar fram tills att kontrollpanelen läggs in. Vi kommer att uppgradera kontostrukturen för företags- och proffskonton samt övergå från lighttpd till apache 2.4 på både privat-, företags- och proffspaket. Vi kommer även att uppgradera vårt disksystem, för att öka prestanda och diskutrymme, vilket kan medföra att prestandan på webbkonton blir något lägre under arbetet.

Konsekvenser av våra ändringar
Våra arbeten bör inte föranleda några problem, men att tänka på är att
1: lighttpd omskrivningsregler som var aktiverade i kontrollpanelen kommer inte längre att fungera, vi ber alla våra kunder kontrollera att det finns en .htaccess fil i varje mapp där omskrivningsregler krävs.
2: varje webbkonto får en annan plats i filsystemet, har man relativa sökvägar blir det inga problem, om man dock har kodat in absoluta sökvägar kommer dessa inte längre att fungera.
3: Det kommer inte längre gå att använda redirekt-funktionen i kontrollpanelen. Varje domän kan enbart parkeras eller kopplas till en webbplats. Emellertid går det att montera en domän och sedan skapa en .htaccess fil som sedan kör en redirekt, hör av dig om du behöver hjälp! En domän kan alltid med fördel pekas till annat webbhotell eller server genom att ett A rekord eller Cname skapas
4: wildcard kommer inte fungera längre, hör av dig till oss om du behöver detta stöd så kan vi manuellt lägga in det åt dig.

Skulle fel uppstå, ber vi er kontakta oss via e-post eller telefon under dagtid, och e-post övrig tid. Vi beräknar att kunna upprätthålla 100% tillgänglighet under alla arbeten!

För mer löpande aktuell driftinformation och tider för arbeten - Se driftsstatus: https://www.egensajt.se/kundcenter/networkissues.php

Fredag, 7 mars, 2014