Just nu flyttar du gratis till EgenSajt
Logga in Webmail Kontakta oss

Driftinformation

Underhållsarbete ( Löst )

Vi kommer utföra en ändring av alla webbkontons struktur, detta innebär att alla webbkonton kommer att ligga nere under arbetet. Vi hoppas att våra kunder inte blir alltför drabbad av nertiden detta innebär.

Problem med mysql ( Löst )

Problem med mysql systemet som slutade rotera loggar och fick fulla tmp partitioner, och som fick konsekvensen att alla webbsidor inte kan kontakta databasservern, problem löst och identifierat kl 18 en 6/7 men problemet återkom på måndag den 7/7 mellan 6 och 9. Vi beklagar problemet!

Uppgradering av SAN (disksystem) ( Löst )

Vi kommer uppgradera vårt SAN mellan måndagen den 31:e mars och tordag natt den 4:e april. Detta kan medföra att prestandan på våra webbkonton kan bli lägre under arbetet. SSH kommer även att ligga nere. Vi planerar att kunna upprätthålla 100% tillgänglighet på webbhotellskonton!

mail() funktionen i php fungerar inte ( Löst )

mail() funktionen i php fungerar inte efter våra uppgraderingar i helgen till apache. I nuläget vet vi inte varför och vi beräknar att det blir löst innan tisdag kväll. I akuta fall kan man använda smtp på webbplatsen och installera tex. smtp plugin för tex. wordpress.

Problem med filstruktur. ( Löst )

Vi har för närvarande driftproblem med vissa kunder sidor i och med underhållsarbetet i natt. 

Se https://www.egensajt.se/kundcenter/networkissues.php för mer information.
Detta berör även samtliga företags och proffskonton vid anslutning med ftp.

Vi jobbar på att fortast möjligt få detta åtgärdat.

Hårdvarufel på mysql-kluster ( Löst )

Vi har hårdvaruproblem på infiniband på mysqlkluster mysql01, vi kommer därför byta hårdvara på måndag mellan 13.15 och 13.25. Beräknad nertid blir 5-10 minuter.

Brandväggsproblem ( Löst )

Vi hade ett problem med våra brandväggar tidigare, som nu är åtgärdat.

Uppgradering av mysql till version 5.6 ( Löst )

Vi kommer att uppgradera våra mysqlkluster till version 5.6 natten mot söndag den 2:e mars. Detta kommer innebära att alla våra kunders hemsidor kommer ligga nere 1-2 timmar från kl 04:00.
Hör gärna av dig om du upplever några problem!

Fördröjning av email ( Löst )

Vi har fördröjning av epost sedan igår eftermiddag, problemet åtgärdat och all epost bör komma in som vanligt under förmiddagen idag.

Ddos attack ( Löst )

Vi hade en ddos attack inatt och vi har nu på söndagmorgonen kommit tillrätta med problemet, vi beklagar vad detta kan ha åsamkat våra kunder.