Svenska Priser exkl. moms Logga in Webmail support@egensajt.se 031-787 70 50

Support

Kunskapsbank

Support
Ekonomi, avtal och köp
Köpa domän med endast e-postkonton

Köpa domän med endast e-postkonton

Vi går igenom de steg och val du behöver göra för att skaffa dig en domän med e-postadresser. Liknande gäller om du köper webbkonto. Du kan sedan närsomhelst uppgradera ditt konto för att även ha en egen hemsida. Det enda du betalar för är årsavgiften för en domän, som f.n. är från 105kr/år för en .se domän, se domänpriser. Konto hos EgenSajt med 5st epostadresser på en domän är helt kostnadsfritt per månad, men har fn. en startavgift på 150kr. Epostkonton på flera domäner och med obegränsat med e-postadresser kostar 200kr/år och har ingen startavgift. Skulle du ha några funderingar är du välkommen att kontakta oss

 
 

Steg 1 - Välja konto -

Börja med att gå till vår beställningssida. Klicka på "Kom igång" i boxen där det står E-post standard. Observera att du även kan välja obegränsat och 5GB eller 10GB utrymme i väljaren

 
 

Steg 2 - Sök ledig domän -

Fyll i önskad domän som du är intresserad av. Klicka sedan på den gröna knappen "Sök". Om du däremot har en domän på ett annat webbhotell kan du flytta den till EgenSajt om du har EPP (Auth) koden tillhanda. Och om du redan har en domän på EgenSajt eller vill ha kvar den på ditt andra webbhotell eller vill flytta den senare, väljer du 3:e och sista valet.

 
 

Steg 3 - Välj domän -

I sökresultatet ser vi att den önskade domänen mindomän.se var upptagen, men vi ser att domänen mindomän.com är ledig så vi klickar för den domän och klickar sedan på den gröna knappen "Fortsätt".

 
 

Steg 4 - Betalperiod och flytt -

Välj den period du vill betala för, du kan välja mellan kvartals- och årsbetalning. Du kan även välja till att flytta e-post till oss för 195kr. Klicka sedan på den blåa knappen "Fortsätt".

 
 

Steg 5 - ID skydd och namnservrar -

Eftersom vi har valt en .com/.net/.org adress kan vi välja att dölja vem som äger domänen. Är man privatperson behövs inte detta enligt GDPR. Men är man företag kan man välja att dölja uppgifterna för .com/.net/,.org osv, men det är inte möjligt att dölja företagsuppgifter på .se/.nu/.fi domäner. Val av namnservrar ska man inte ändra på om man enbart vill använda EgenSajt's tjänster. Klicka sedan på den blåa knappen "Fortsätt".

 
 

Steg 6 - Översikt över kundvagnen-

Nu har vi en slutgiltig översikt över vår order. Vi kan här fortfarande ta bort produkter och vi kan även välja fortsätta att köpa till domäner. Klicka sedan på den blåa knappen "Fortsätt".

 
 

Steg 7 - Registerering och betalning -

På nästa sida väljer vi att registrera oss som privatperson eller företag. Om du fyller i personnummer eller organisationsnummer så förifylls alla fält utom telefon, e-postadress och lösenord. E-postadressen ska vara en som du sedan tidigare använder, tex. gmail eller hotmail och lösenordet ska vara för att logga in hos oss med din valda e-postadress och lösenord. Vi väljer betalmetod, och slutför ordern genom att klicka på den stora blå knappen "Slutför order".

Notera: Tänk på att om du väljer betalsättet Bankgirobetalning eller Banköverföring har vi inte pengarna förrän nästkommande bankdag efter kl. 16:00 om betalningen görs efter runt 12:00.

Hjälpte svaret dig?