Kunskapsbank

Kunskapsbank
Ekonomi, avtal och köp
Köpa domän med e-postkonto (eller webbkonto)

Köpa domän med e-postkonto (eller webbkonto)

Vi går igenom de steg och val du behöver göra för att skaffa dig en domän och e-post. Liknande gäller om du köper webbkonto. Du kan sedan närsomhelst uppgradera ditt konto för att även ha en egen hemsida. Det enda du betalar för är årsavgiften för en domän, som f.n. är från 89kr/år, se domänpriser. Konto hos EgenSajt med fria epostadresser är helt kostnadsfritt. Skulle du ha några funderingar är du välkommen att kontakta oss

 
 

Steg 1 - Välja konto -

Börja med att kicka på "Kom igång" på EgenSajts första sida, i boxen där det står E-post standard.

 
 

Steg 2 - Beställning av E-post standard -

På nästa sida är det första valet som väljs, då de andra 3 valen är för dig som också vill ha en webbsida. E-postutrymmet kan ökas genom att du klickar på Anpassade resurser, men kan också uppgraderas senare i ditt konto vid behov. Klicka sedan på den stora blåa knappen "Beställ".

 
 

Steg 3 - Sök ledig domän -

Fyll i önskad domän som du är intresserad av. Klicka sedan på den gröna knappen "Sök". Om du däremot har en domän på ett annat webbhotell kan du flytta den till EgenSajt om du har EPP (Auth) koden tillhanda. Och om du redan har en domän på EgenSajt eller vill ha kvar den på ditt andra webbhotell eller vill flytta den senare, väljer du 3:e och sista valet.

 
 

Steg 4 - Välj domän -

I sökresultatet ser vi att den önskade domänen mindomän.se var upptagen, men vi ser att domänen mindomän.com är ledig så vi klickar för den domän och klickar sedan på den gröna knappen "Fortsätt".

 
 

Steg 5 - Fortsätt beställningen -

På denna sida behöver vi normalt inte ändra något utan fortsätt bara genom att klicka sedan på den blåa knappen "Fortsätt".

 
 

Steg 6 - ID skydd -

Eftersom vi har valt en .com/.net/.org adress kan vi välja att dölja vem som äger domänen. Detta ingår normalt för privatpersoner på .se/.nu-domäner men är inte möjligt för företag på .se/.nu. Klicka sedan på den blåa knappen "Fortsätt".

 
 

Steg 7 - Översikt över produkter -

Nu har vi en slutgiltig översikt över vår order. Vi kan här fortfarande ta bort produkter och vi kan även välja fortsätta att köpa till produkter. Klicka sedan på den blåa knappen "Fortsätt".

 
 

Steg 8 - Registerering och betalning -

På nästa sida väljer vi att registrera oss som privatperson eller företag. Vi väljer betalmetod, betalar och slutför ordern. Klicka sedan på den stora blåa knappen "Slutför order".

Notera: Tänk på att om du väljer betalsättet Bankgirobetalning eller Banköverföring har vi inte pengarna förrän nästkommande bankdag efter kl. 16:00