Just nu flyttar du gratis till EgenSajt
Logga in Webmail Kontakta oss

Nyheter

Nyheter

Ny gräns för antal webbsidor

Vi har infört en gräns på max antal webbplatser på samma webbkonto från och med ditt nuvarande webbkontos nästa förnyelsedatum. Har du fler webbplatser kan du med fördel köpa till fler processer och har du mer än 20 webbkonton kan du köpa till fler webbkonton på samma inloggning och kontrollpanel som du har sedan tidigare. Fråga oss gärna om du har några funderingar på detta. Följande gränser gäller:

1 php process: 1 webbsida
2 php processer: 5 webbsidor
3 php processer: 10 webbsidor
4+ php processer: 20 webbsidor

Gränserna gäller för alla webbkonton från och med nästa förnyelse av ditt webbkonto för nästa period, och har du överskridit gränserna kan du fortsätta med webbsidorna tills nästa period.

En anledning till gränserna är att maximera prestanda, då en PHP process har begränsad kapacitet för antal webbsidor, och man behöver fler processer för fler webbsidor och/eller besökare. Man har alltid kunnat välja 1-10st processer när man beställer ett webbkonto som sedan kan upp-/nedgraderas. Och eftersom många bara väljer en process och sedan lägger till webbsida efter webbsida på denna enda process tvingas vi nu göra denna ändring. 1 process är inte tänkt att hantera mer än 1, kanske 2 webbsidor. 1 process med hög last och många webbsidor skapar ganska stora problem i vårt system, och eftersom 1 process lätt slår i taket med för många webbsidor har vi därför satt upp gränserna enligt ovan.

Vi beklagar olägenheten detta kan medföra för de kunder som detta berörs, men generellt inför vi dessa gränser för att öka kvalitet och prestanda för alla kunder. Och en anledning till maxgränsen på 20 webbsidor för samma webbkonto är att om en sida på samma konto blir infekterad, blir oftast alla sidor infekterade och detta skapar onödiga problem. Vi har WAF (Web Application Firewall) för alla konton, men en sida kan ändå bli infekterad.

Om du kanske undrar vad en PHP process är för något så har vi lite mer information att läsa här: Overbelastning-av-php-processer.html

Söndag, 1 november, 2020