Svenska Priser exkl. moms Logga in Webmail support@egensajt.se 031-787 70 50
Priser exkl. moms

Nyheter

Nyheter

Löpande aktivering av DNSSec innan årskiftet

Vi har påbörjat arbetet med att aktivera DNSSec genom att byta till våra DNS:er för alla kunder som inte har aktiverat DNSSec och som inte använder våra DNS:er. Dvs. detta berör bara dig som kund som har andra DNS:er än EgenSajts för din domän.

Eftersom Internetstiftelsen som ansvarar för .SE/.NU domäner numera kräver att våra kunders domäner har DNSSec aktiverat för lägsta pris, är det bästa om man som kund själv aktiverar DNSSec enligt nedan, och var inte rädd för att fråga oss om du undrar något!

Rekommendationen är att alltid aktivera DNSSec för sina domäner och omöjliggöra att någon förfalskar de DNS inlägg domänen har till en webbsida och/eller till en e-postserver samt detta kostar inget extra.

Därför har vi bett alla kunder aktivera DNSSec på sina domäner via e-mail utskickat den 17:e december.

Man kan aktivera DNSSec på 2 olika sätt:

1: Man byter till våra DNS:er och lägger in samma DNS inlägg som man har på sin externa DNS server eller tjänst

2: Man aktiverar DNSSec på den tjänst man använder och dess DNS:er, tar ut DNSSec nyckel där och lägger in denna i vår kontrollpanel, se gärna denna artikel hur detta kan göras: Aktivera-DNSSec-pa-extern-DNS.html

I vårt utskick den 17:e december, har vi även påpekat att vi successivt kommer att aktivera DNSSec på vår sida fram tills nyår, och detta kan endast ske genom att vi byter till våra DNS:er och importerar de vanligaste DNS inläggen, eftersom det inte går att se och importera alla. Och därför har vi bett våra kunder att kontrollera att det blev korrekt

Vi har även bett våra kunder som inte vill att vi byter DNS:er att kontakta oss innan bytet nu sker löpande om man önskar att byte inte ska ske.

Om du märker att vi bytt till våra DNS:er med DNSSec aktivt och något inte fungerar eller vill byta tillbaka till befintliga DNS:er av någon anledning, får du gärna höra av dig!

Tisdag, 20 december, 2022

Tillbaka